Gram Slot og REMA 1000

Vores fælles vision er at producere unikke kvalitetsprodukter til lave priser lokalt i Danmark – det er nemlig bæredygtigt. Ønsket er at gøre produkternes rejse fra jord til bord tydeligere, ligesom ambitionen er igen at skabe samhørighed med naturen og gennemsigtighed i måden hvorpå produkterne produceres.

Jorden ved Gram Slot dyrkes med respekt og omtanke for omgivelserne og vores fælles natur. Derudover er dyrevelfærd i højsædet på Gram Slot, hvor der til dagligt bor 1.200 økologiske malkekøer. Filosofien bag den høje grad af dyrevelfærd på Gram Slot er, at dyrene skal have plads til at leve et godt liv – både på marken og i stalden. Udover at have mere plads fodres malkekøerne også med lokale råvarer – Gram Slot er nemlig selvforsynende med økologisk foder.

Besøg Gram Slot

Hver lørdag er der mulighed for at besøge staldene og landbruget på Gram Slot. Her kan du se og ikke mindst opleve, hvordan Danmarks største økologiske landbrug drives. Du får et indblik i produktionen af nogle af de allerbedste økologiske varer i Danmark, ligesom du kan høre slottets mere end 800 år lange historie. 

Læs mere om Gram Slot

Landbruget

Stolte landbrugstraditioner med blik for nye og bedre metoder er en del af Gram Slots DNA. Gram Slot har 2.500 hektar økologisk landbrugsjord og 1.200 jersey- og sortbrogede malkekøer fordelt på 3 gårde.

Gram Slot har Danmarks største økologiske markbrug, og sædskifte er en helt naturlig del af den økologiske drift. Løg, havre, kartofler og hvede skal behandles forskelligt, og de dygtige mennesker på Gram Slot arbejder for at give de forskellige afgrøder de bedste betingelser. Landmand og godsejer Svend Brodersen står i spid-sen for Gram Slot sammen med sin kone Sanne Brodersen. Sammen med mange andre dygtige mennesker sørger de hver dag for, at en bred vifte af økologiske kvalitetsprodukter produceres efter alle kunstens regler.

Selvforsyning på Gram Slot

Landmand og godsejer Svend Brodersen har i mere end 15 år arbejdet for at blive selvforsynende med foder til slottets 1.200 økologiske malkekøer, og i efteråret 2022 blev målsætningen indfriet. Det betyder, at køerne fremover fodres med økologiske afgrøder produceret på Gram Slot fremfor sojabønner importeret fra Sydamerika.