Krav til kvalitet og produktion

Ligesom det er gældende for alle vores produkter generelt, går vi også højt op i kvaliteten på de økologiske produkter, som vi forhandler. Vi står derfor inde for de økologiske produkters smag og kvalitet. Dette er et krav til vores leverandører, som vi ikke går på kompromis med, ligesom vi heller ikke går på kompromis med vores discountpriser.

I Danmark findes to primære mærkninger inden for økologi. Det danske røde Ø-mærke og det grønne EU-mærke. Disse to mærker sikrer, at lovgivningen inden for økologisk produktion er overholdt. 

Læs om Ø-mærket og EU's økologimærke

Vækst i økologi 

Det økologiske salg i Danmark er steget støt gennem årene, og især de seneste år er det rykket på området. I REMA 1000 er der sket en 15-dobling af salget på bare 12 år i perioden fra 2007-2019, beregnet af Økologisk LandforeningI samme periode er dagligvarehandlens salg af økologiske fødevarer 4-doblet.

Vores økologiske vækst har således de seneste 12 år gennemsnitligt været 3 gange så høj som væksten i den samlede dagligvarehandel.

Der er i dag generelt større efterspørgsel på økologi end tidligere, og den større efterspørgsel har eksempelvis resulteret i, at vi løbende udvider vores økologiske sortiment. 

Den stigende efterspørgsel skyldes først og fremmest et ønske om at købe fødevarer uden pesticidrester, og hvor man beskytter vores grundvand og miljø, fordi der ikke anvendes hverken syntetiske sprøjtegifte eller kunstgødning i den økologiske produktion. Desuden byder økologi på bedre dyrevelfærd, blandt andet fordi de økologiske dyr får mere plads og kommer ud under åben himmel.

Overordnet set er der mere arbejde ved en økologisk produktion, og der bruges længere tid på produkterne. Blandt andet ved økologiske gulerødder, hvor ukrudt fjernes manuelt, mens man kan sprøjte det væk ved konventionelle gulerødder. Produkter produceret med større omhu og omtanke hænger således sammen med en økologisk produktion. 

Økologisk Landsforening

"En 15 dobling af salget på bare 12 år. En ganske enestående og imponerende økologisk rejse". - Henrik Hindborg, Markedschef, Økologisk Landsforening

Øko-Kirsten Giftekniv

"Tilbage i 2007, da Svend og Sanne Brodersen købte Gram Slot, kontaktede de Økologisk Landsforening for at få os til hjælpe med at analysere, hvilken kæde der ville egne sig bedst til at være den salgsmæssige partner for Gram Slot. Gram Slot (Gram Slot og Nybøl Godser) var Danmarks største omlægger til økologi nogensinde, og det var naturligvis utrolig vigtigt, at man fra start sikrede sig den rigtige partner i detailhandlen. Det viste sig ret hurtigt, at REMA 1000 og Gram Slot var et perfekt match. 

Det er en fantastisk rejse, som REMA 1000 og Gram Slot har taget sammen. Jeg ser ingen andre partnerskaber i dagligvarehandlen, hvor sortimentet fra et enkelt landbrug er så bredt rundt i mange forskellige varegrupper - eks. mælk, ost, mel, müsli, grøntsager og senest også øl. Og jeg er helt sikker på, at vi bare lige har set starten af rejsen. Når landbrug og detailkæde går i så tæt et samarbejde som Gram Slot og REMA 1000, og når man samtidig er gode til gensidigt at spille hinanden gode, så er der ingen grænser for, hvilke stier der kan betrædes". 

- Henrik Hindborg, Markedschef, Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening har altid været en stor del af REMA 1000s rejse ind i økologien, og som Økologisk Landsforening beskriver ovenfor, var de også en vigtig spiller i vores første møde med Gram Slot - en slags Kirsten Giftekniv om man vil.